Conversies.nl als expert bij Trendsessie Digitale Marketing 2023

Afgelopen donderdag 26 januari mochten wij als expert deelnemen aan de Trendsessie voor Digitale Marketing 2023. Deze trendsessie werd door de Rabobank en WOO-Groningen georganiseerd en onze collega Gerwin mocht iets vertellen over machine learning binnen Google Ads.

Werkplaats voor online ondernemen

De WOO-Groningen, de werkplaats voor online ondernemen in Groningen, is een initiatief van de Hanzehogeschool Groningen, het Noorderpoort en de Rijksuniversiteit Groningen. Vanuit de WOO-Groningen worden onder andere webinars, workshops en masterclasses over online ondernemen georganiseerd voor MKB-ers uit de omgeving.

Trendsessie digitale marketing
Experts bij de trendsessie

Machine learning van Google Ads

Na een inspirerende presentatie over de trends voor 2023 was het tijd voor een vragenronde. De ondernemers uit de zaal hadden de gelegenheid om hun vragen over de genoemde trends te stellen aan de experts die waren uitgenodigd, waaronder onze collega Gerwin. Gerwin kon zijn kennis over Machine Learning overdragen aan de hand van een klantvoorbeeld waarbij gebruik wordt gemaakt van Performance Max campagnes.

Gevolg van machine learning op marketeers

Machine learning is een vorm van kunstmatige intelligentie. Kort gezegd is machine learning erop gericht om op basis van data patronen te herkennen en daardoor betere voorspellingen te kunnen doen. Het systeem leert van de data en kan hierdoor betere prestaties bewerkstelligen. Dit klinkt alsof machine learning en algoritmes het werk van de marketeer gaat overnemen. Maar daar is Gerwin in ieder geval niet bang voor. “Voor mij persoonlijk wordt het werk als online marketeer een stuk leuker omdat je veel meer op strategisch niveau kan meedenken. De expertise van de online marketeer is hierbij zeer nuttig.”

Een geslaagde trendsessie

Het was een geslaagde trendsessie als je het aan ons vraagt. Ondernemers zijn een stukje wijzer geworden en wij mochten op onze beurt leren van de andere experts. Een win-win situatie dus.

Mocht jij nou ook meer willen weten over machine learning en algoritmes? Of heb je andere vragen? We komen graag een bakje koffie drinken om het hierover te hebben.

Contactformulier

Blijf op de hoogte

Op deze pagina blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op online marketing gebied!

Gerwin Hooghoudt |

Gerwin is altijd op zoek naar verbeteringen. Via Google Ads en Analytics analyseert hij de data om vervolgens jouw account te optimaliseren. Zijn scherpe blik ontgaat niets!
Lees meer van Gerwin Hooghoudt