Google Ads in Zuid-Amerika: onze Sonja als digital nomad

Sonja werkt voor conversies.nl met uitzicht op de kathedraal van Cusco.

Na twee en een half jaar bij Conversies.nl in Nederland te hebben gewerkt, besloot onze eigen Sonja om haar hart te volgen en het avontuur iets verderop te zoeken. Eehh, heel wat verderop. Momenteel is ze al ruim vier maanden onze Online Marketeer in Zuid-Amerika! Ondertussen is ze al in Brazilië, Argentinië, Bolivia, Chili, Peru en Ecuador geweest terwijl ze voor onze klanten allerlei campagnes opzet en optimaliseert.

Sonja vertelt:

De droom

Ik had al langer een droom om lang op reis te gaan, om zo zonder stress te gaan en te staan waar ik wil. Door een jaar op reis te gaan kan ik langer op plekken blijven die me goed bevallen in tegenstelling tot andere vakanties van een week of drie. Na drie maanden in Brazilië te reizen miste ik het werken bij Conversies.nl, dus besloot ik om tijdens mijn reis te gaan werken.

Activiteiten die Sonja op haar reis onderneemt.

Leven als een local

Ik werk gemiddeld één dag per week. Aangezien ik goed contact heb met mijn collega’s kan ik heel erg flexibel werken. Daarbij maak ik overigens gebruik van een beveiligde VPN verbinding; dat hebben de mensen van Greatwaves super geregeld.

Over het algemeen werk ik twee keer per week een halve dag. Ik vind het dan heerlijk om na een drukke toeristendag een dagje lekker voor mezelf in een café te zitten en te werken. Zo kan ik ontsnappen van het ‘toeristenleven’ en in een café werken alsof ik een gewone inwoner ben van die stad.

Sonja uitzicht
Werken met uitzicht op de kerk van Cusco

Even niet de toerist zijn

Het leven in Zuid-Amerika is zeker goedkoper dan in Nederland, maar met één dag per week werken kan ik hier niet van rondkomen. Dit is ook niet mijn doel van het werken op reis: ik vind het lekker om me soms nuttig te voelen 🙂

Het is leuk om een digital nomad te zijn omdat ik zo beide dingen kan combineren wat ik leuk vind. Ik kan zo een jaar reizen en de wereld zien en ondertussen nog wel werken. Het klinkt gek, maar na een paar maanden alleen maar reizen, is het heerlijk om soms een dag te werken. Zo voel ik me nuttig, ben ik blij dat ik mijn collega’s help en voel ik me even geen toerist.

Ik kan er nu dus echt van genieten wanneer ik een mooi café vind waar ik de hele dag kan zitten te werken.

Sonja met een shirt van Conversies.nl
Alles voor meer zichtbaarheid 😀

De uitdagingen

Ik merk inmiddels wel dat het niet goed werkt om in een hostel te werken

Bepaalde weken heb ik veel trekkings gepland van meerdere dagen, waardoor het lastiger is om in te plannen wanneer ik een dag kan werken. Dan moet ik er met mijn planning rekening mee houden wanneer ik nog een dag kan werken. Maar gelukkig zijn mijn collega’s erg aardig en flexibel en wanneer het niet uitkomt is dit geen probleem.

Vrijwel overal is goede WiFi, dit is erg gemakkelijk. Soms is het even zoeken naar een goede plek, maar dit vind ik ook leuk.

Ik merk inmiddels wel dat het niet goed werkt om in een hostel te werken, omdat de andere mensen in het hostel het altijd reuze interessant vinden dat ik reis en werk, maar het vervolgens toch wat saai vinden als ik daar een paar uur zit en niet met ze kan praten. Dan ga ik liever alleen in een café zitten en kom ik als ik klaar ben met werken terug om dan daadwerkelijk sociaal te zijn met andere backpackers.

Veel veranderd?

“Ik heb mezelf gevonden” (hahaha grapjuuh) Er is niet echt bepaald veel veranderd. Na zeven maanden reizen vind ik het lekkerder om langer op minder plekken te zijn omdat je dan mensen beter leert kennen.

Sonja aan het werk voor conversies
Waar WiFi is, is Sonja. Daar werkt ze via een beveiligde verbinding o.a. aan Google Ads en Facebook campagnes.

Contact opnemen

Heb je een vraag aan Sonja of een vraag in het algemeen? Geen probleem. Vul het formulier in en we nemen contact met je op. Pssst, bekijk hier onze diensten.

Nuttige tips ontvangen

Vul je naam en e-mailadres in en ga voor meer conversies!

Bouke Majoor |

Met het geloof dat online advertising een specialisme is, is Bouke in oktober 2014 Conversies.nl gestart. Hij wil zo goed zijn dat elk bedrijf dat online marketing serieus neemt, niet meer om Conversies.nl heen kan.
Lees meer van Bouke Majoor