Google Ads COVID-19 Advertentietegoeden uitgedeeld

In maart kondigde Google aan dat ze budget vrij hadden gemaakt om bedrijven die getroffen zijn door COVID-19 te steunen. Een deel van dat budget zou worden uitgekeerd in advertentietegoed aan bedrijven die Google Ads inzetten. Google is vandaag gestart met het uitdelen van deze tegoeden.

Verdeling tegoeden

Het lijkt er op dat Google met name de kleinere bedrijven steun wil bieden. De bedragen die worden uitgekeerd variëren van €60 tot €890 (maximaal $1000) per account. Hierbij zijn de bedragen met name voor kleine account een waardevolle bonus.

Waar kan je je tegoed vinden?

Wanneer je inlogt in je Google ads account zie je waarschijnlijk bovenin in een blauwe balk een melding dat je een tegoed hebt ontvangen. Zie je die melding niet, dan kun je bovenin op tools en instellingen klikken. Vervolgens klik je rechts onder facturering op promoties. Hier zie je het tegoed dat je hebt ontvangen van Google.

Geldigheidsduur

Google zal dit tegoed automatisch op 1 juli activeren. Hier hoef je niets voor te doen. Het blijft geldig tot 31 december 2020, dus zorg dat het bedrag voor die tijd is uitgegeven.

Nuttige tips ontvangen

Vul je naam en e-mailadres in en ga voor meer conversies!

Lisa van der Veeke |

Lisa heeft is een ervaren allround marketeer, en zorgt voor meer conversies vanuit elk mogelijk online medium. Ze zet zich onder anderen in voor ijzersterke social media advertising en search advertising.
Lees meer van Lisa van der Veeke