AdWords update: berichtextensies!

Er is een nieuwe advertentie extensie voor Google AdWords adverteerders. De berichtextensies (click-to-message extensie) maakt het mogelijk dat Google gebruikers eenvoudig een tekstbericht kunnen versturen naar de adverteerder.
Met één klik op de knop kunnen Google gebruikers contact met je opnemen om een afspraak te maken, een offerte aan te vragen, meer informatie te krijgen of een service aan te vragen. Super goed nieuws natuurlijk, dat betekent dat Google gebruikers nu een laagdrempelige contactmogelijkheid hebben en eerder contact opnemen!
In deze blog wordt het gebruik van bericht extensie verder toegelicht.

Gebruik berichtextensies

Voor de berichtextensies wordt vereist dat er een telefoonnummer wordt gebruikt waarmee ge-sms’t kan worden. De berichtextensies worden uiteraard alleen vertoond met zoekresultaten op mobiele apparaten.

Hoe het werkt

Wanneer je in de zoekresultaten met een mobiel apparaat op de SMS knop klikt, wordt je SMS-venster geopend met een vooraf ingestelde tekst. Wij hebben het alvast voor je getest! De advertentie komt er in de zoekresultaten als er als volgt uit te zien:
schermafbeelding-2016-11-09-om-15-00-08
Wanneer je op knop klikt, wordt het SMS-venster geopend met het door ons opgestelde bericht om te verzenden:
schermafbeelding-2016-11-09-om-15-00-22
Uiteraard is het ook mogelijk om het bericht aan te passen naar je eigen wens.

Voordelen

Benieuwd wat het gebruik van de berichtextensies jou kan opleveren? Hieronder hebben wij een paar voordelen voor je beschreven.
Vergroot je bereik zonder extra kosten. Je kunt berichtextensies gemakkelijk en gratis toevoegen aan je advertentie. De kosten per klik gelden wel gewoon voor deze extensie.
Extra contactmogelijkheid. Je kunt de berichtextensies dus gebruiken om je bedrijf te laten groeien, omdat je de mensen een extra optie geeft om contact op te nemen.
Deel de extensie in meerdere advertentiegroepen of campagnes. De extensies zijn snel in te stellen op basis van je behoeftes. Eén extensie kan worden toegepast op een advertentiegroep of een hele campagne.

Meer informatie over Google AdWords

Als gecertificeerd Google Partner voor AdWords vertellen we je graag over de mogelijkheden die Google AdWords jou te bieden heeft. In dit blog informeerden we je al over de voordelen van het gebruik van de bericht extensies. Neem voor meer informatie contact met ons op.
bron: Google

Nuttige tips ontvangen

Vul je naam en e-mailadres in en ga voor meer conversies!

Sonja Punte |

Sonja bekijkt elk zoekwoord tot in detail, zodat jij alleen op relevante zoekwoorden adverteert. Door de nieuwste functionaliteiten van Google Ads te gebruiken zorgt Sonja voor zoveel mogelijk conversies tegen zo laag mogelijke kosten.
Lees meer van Sonja Punte