Nieuwe extensie in Google AdWords!

Extensies voor website-informatie: wat is het?

Met deze nieuwe extensie kun je aanvullende informatie over jouw website in de advertentie weergeven. Omdat je meer informatie aan de advertentie toevoegt, krijgt de zoeker een beter beeld over jouw bedrijf. En (zeker niet onbelangrijk!) stijgt de relevantie van jouw advertentie waardoor je hoger in de zoekresultaten van Google komt.

Hoe wordt het weergegeven?

Deze aanvullende informatie wordt onder de advertentietekst gezet. Nu kunnen mensen sneller scannen of de advertentie past bij wat zij zoeken. En dus of zij op jouw advertentie willen klikken.
Zie hieronder een voorbeeld:
Google-AdWords

Waarom wordt de AdWords advertentie hier beter van?

Door de bestaande en nieuwe extensies in AdWords te gebruiken kunnen wij steeds meer informatie kwijt in een advertentie.
Google geeft de advertenties (en onderdelen ervan) weer in de zoekresultaten die aansluiten op de zoekvraag. Aansluiting op de zoekvraag wordt bepaald door onder andere landingspagina’s, zoekwoorden en advertentierelevantie.
Omdat de advertentie aansluit op de zoekvraag in Google, is de relevantie van de advertentie hoog. Hoge relevantie = hogere CTR, lagere kosten per klik en dus meer conversies!

Wanneer wordt het weergegeven?

De nieuwe extensie wordt al aangeboden, maar Google laat nog even op zich wachten met de daadwerkelijke vertoning in de zoekresultaten. Verwacht wordt dat het voor internationale accounts eerder actief is.

Direct toevoegen!

Als je de beste zijn wilt zijn met je AdWords campagnes dan moet je nieuwe functionaliteiten altijd direct toevoegen. Zo loop je voor op de concurrent en stijgt de kwaliteit van je AdWords account. Als het actief is, krijg je meer advertentieruimte waardoor de CTR stijgt.

Wat doet Conversies.nl hiermee?

Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn in Google AdWords, voeren wij deze aanpassing direct door in het account van onze klanten. Klanten ontvangen een mail met informatie over deze wijziging en wat dat voor hen betekent. Loop jij voorop met je AdWords campagne? Ontvang een vrijblijvende analyse en ga voor meer Conversies! Daag ons uit!

Blijf op de hoogte

Op deze pagina blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op online marketing gebied!

Bart Kruizenga |

Bart duikt in de gegevens van klanten om de meest relevante data te vinden. Hij zorgt ervoor dat jij alleen adverteert op relevante momenten en plaatsingen.
Lees meer van Bart Kruizenga