Nieuwe extensie: Promotie extensie

Google heeft weer een nieuwe extensie beschikbaar gemaakt: de promotie extensie!
Een steeds belangrijker wordend onderdeel van advertenties zijn de extensies. Met deze extensies kun je advertenties uitbreiden met aanvullende informatie over je product of dienst. Deze informatie wordt bij de advertentie getoond, hiermee worden je advertenties dus een stuk groter, beter zichtbaar en krijgen daardoor een hoger doorklikratio (CTR).
In deze blog leggen we uit wat de promotie-extensie is, wat je ermee kunt en wat de voordelen zijn voor jou.

Wat is het en hoe werkt het?

De promotie-extensie is, zoals de naam al aangeeft, een extensie om een promotie in je advertentie weer te geven. Je kunt deze extensie dus gebruiken om speciale aanbiedingen bekend te maken. Zo kun je bijvoorbeeld tijdens Black Friday deze korting duidelijk kenbaar maken aan je bezoekers.
Promotie extensie AdWords

 

Nieuwe interface

Er is een nieuwe interface voor AdWords beschikbaar. Deze nieuwe interface is visueler, 20% sneller en uitgebreider dan de huidige interface. Zo is de promotie extensie alleen beschikbaar in de nieuwe interface. In de oude interface is het niet mogelijk om deze extensie toe te voegen.

Voordelen

De nieuwe promotie extensie zorgt, net als alle andere extensies, voor een hogere CTR.
Door toevoeging van de promotie extensie wordt de advertentie groter, waardoor je zichtbaarheid dus wordt vergroot.

Meer informatie over Google AdWords?

Als gecertificeerd Google Partner voor AdWords vertellen we je graag over de mogelijkheden die Google AdWords jou te bieden heeft. In dit blog informeerden we je al over de het gebruik van de promotie extensies. Heb je hulp nodig bij het instellen van promotie extensies of wil je het uitbesteden aan specialisten, neem dan contact op.

Nuttige tips ontvangen

Vul je naam en e-mailadres in en ga voor meer conversies!

Bart Kruizenga |

Bart duikt in de gegevens van klanten om de meest relevante data te vinden. Hij zorgt ervoor dat jij alleen adverteert op relevante momenten en plaatsingen.
Lees meer van Bart Kruizenga