Verbeter je resultaten in AdWords door webhosting

De kwaliteit van Adwords campagnes hangt van verschillende factoren af: relevantie, landingspagina, zoekwoorden, CPC’s etc. Wij kunnen nu concluderen dat webhosting ook in een van deze factoren valt. Een snelle webhosting zorgt voor een lagere CPC én een hogere advertentiepositie.

Regelmatig geven wij bij onze klanten aan dat hun website niet meer de snelste is. En dat is met een reden! De kwaliteit van Adwords campagnes worden beter als de webhosting sneller is.

Voorbeeld

De hosting van de website van een klant was aan vernieuwing toe. Na de nieuwe webhosting drie maanden te hebben getest kunnen wij concluderen dat de snellere website een positieve invloed heeft op AdWords campagnes.
In de maanden hiervoor waren dit de gemiddelde resultaten van de AdWords campagnes:

  • Gemiddelde Cost per Click € 0,94
  • Gemiddelde advertentiepositie 1,9

De afgelopen drie maanden waren dit de gemiddelde resultaten van de AdWords campagnes:

  • Gemiddelde Cost per Click € 0,89
  • Gemiddelde advertentiepositie 1,1

De laadtijd van de website ging van 1,5 seconden naar 0,9 seconden.
Kortom; een lagere CPC en een hogere advertentiepositie.

Webhosting

De twee belangrijkste aandachtspunten voor een goede webhosting zijn:

  • Snelheid
  • Veiligheid

Om maximale snelheid te behalen is het aan te raden om elke website op een eigen (virtuele) server te laten draaien. Op gebied van veiligheid is het installeren van een SSL certificaat tegenwoordig een must. En wanneer een website op WordPress draait dienen (veiligheids)updates zo spoedig mogelijk geïnstalleerd te worden. In bovenstaande case werken wij met tevredenheid samen met Evio.

AdWords

In principe blijven de advertenties gelijk. Echter wordt de relevantie van een advertentie bepaald door verschillende factoren, waarvan een de snelheid van de landingspagina is. Dit kan beïnvloed worden door een snelle webhosting.
Wil je meer weten over webhosting en AdWords? Daag ons uit!

Nuttige tips ontvangen

Vul je naam en e-mailadres in en ga voor meer conversies!

Margreet Bakema |

Margreet helpt jou je online vindbaarheid te verhogen met hoge posities in Google en het bereiken van een relevant publiek via social media. Ze helpt jou je doelen te bereiken!
Lees meer van Margreet Bakema