Het belang van interne links en backlinks voor optimale SEO resultaten

Binnen SEO zijn tal van factoren die bepalen hoe jouw website scoort. Hierbij kan je denken aan de laadtijd, meta-tag en kwalitatieve content. Een belangrijke factor die niet vergeten mag worden zijn interne links en backlinks. In deze blog lees je hoe belangrijk interne links en backlinks zijn voor een goede website. 

Wat zijn interne links en backlinks?

Interne links verwijzen naar andere blogs of pagina’s binnen dezelfde website. Hierdoor geef je aan Google mee welke pagina’s extra belangrijk zijn en geef je dus linkwaarde mee. Daarnaast zorgen interne links ervoor dat bezoekers makkelijker door je website kunnen navigeren. Alle interne links samen omvat de interne linkstructuur. 

Daarentegen zijn er backlinks. Backlinks zijn afkomstig van externe websites die verwijzen naar jouw website. Door middel van backlinks laat je zien hoe belangrijk jouw website is wat weer bijdraagt aan de domein autoriteit. Domein autoriteit geeft de waarde (1-100) van een domein weer. Hoe hoger de score is, des meer autoriteit het domein heeft. Deze score geeft een goede indicatie weer van je positie in de zoekmachines. 

Tools die bijdragen aan je backlinks

Er zijn meerdere SEO-tools die je inzicht bieden in je backlinks. Ahrefs, Semrush en SE Ranking zijn tools die je hierbij kunnen helpen. In SE Ranking is er een backlink analyse tool. Door middel van de backlink analyse tool zie je hoe waardevol elke backlink is voor je website. Verder kun je in deze tool ook inzien welke linktekst gebruikt is voor het linken naar jouw website. Wist je dat je bijvoorbeeld beter een link kan plaatsen op het zoekwoord zelf zoals Conversies.nl in plaats van op ‘Klik hier om naar Conversies.nl te gaan.’?

Tools die bijdragen aan je interne links

Er zijn meerdere tools die bijdragen aan het optimaliseren van interne links. Hier zijn enkele voorbeelden:

  1. Screaming Frog SEO Spider: Dit is een website-crawler die je helpt bij het vinden van interne link problemen, zoals 404-fouten en gebroken links. Deze website-crawler kan achterhalen welke pagina’s een hogere interne linkwaarde nodig hebben.
  2. Ahrefs: Deze SEO-tool draagt bij aan het vinden van interne link optimalisaties. Ahrefs biedt ook inzichten in de interne links van je concurrenten, zodat je kunt zien waar jouw concurrent zijn/haar interne links plaatst.
  3. Yoast SEO: Dit is een populaire SEO-plug-in voor WordPress die inzichten biedt bij het optimaliseren van interne links op je website. Het kan helpen bij het identificeren van pagina’s die meer interne links nodig hebben en het geeft tips in hoe je interne links kunt optimaliseren voor zoekmachines.

Wil jij optimale SEO resultaten?

Vraag jij je af hoe jij de SEO-tools het best kan inzetten voor het verbeteren van jouw interne links en backlinks? Conversies.nl helpt jou om optimale SEO resultaten te behalen voor jouw bedrijf. Neem contact met ons op, of vraag een gratis SEO-analyse aan bij ons.

Blijf op de hoogte

Op deze pagina blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op online marketing gebied!

Quincy Bonsu |

Quincy zal jouw online vindbaarheid verhogen met goede campagnes in Google en het bereiken van relevant publiek via social media. Hij is voornamelijk actief voor een aantal van onze ecommerce klanten.
Lees meer van Quincy Bonsu