Hoe verbeter ik mijn CTR?

CTR wordt in SEO en SEA gebruikt. Beide hebben een andere manier hoe je je CTR kunt verbeteren. Lees op deze pagina hoe je je CTR kunt verbeteren. Wil je weten wat CTR betekent? Dan verwijzen we je graag naar deze pagina: Wat is CTR?

SEO

De CTR verbeteren in organische zoekresultaten doe je door je SEO te verbeteren. Wanneer je op relevante zoekwoorden hoog in de zoekresultaten wordt getoond, zal de bezoeker de link naar jouw website sneller zien en hier eerder op klikken. Gevolg: de CTR van het zoekresultaat stijgt. Wanneer je op je relevante zoekwoord al hoog in de zoekresultaten verschijnt, dan is het van belang dat de volgende punten goed worden geoptimaliseerd:

  • Titeltag
  • Meta omschrijving
  • Rich Snippets

SEA

Bij het online adverteren heeft de CTR invloed op de advertentieposities en op de CPC. Een hogere CTR kan zorgen voor een hogere positie en een lagere CPC. Je kunt je CTR verbeteren door alleen op relevante zoekwoorden te adverteren en de advertenties te optimaliseren op dit relevante zoekwoord. Door USP’s te benoemen in je advertenties kun je ervoor zorgen dat bezoekers op jou advertentie klikken in plaats van die van je concurrent.

Ook is het belangrijk om extensies toe te voegen aan je advertenties. Hiermee kun je aanvullende informatie geven, waardoor je advertentie groter wordt en aantrekkelijker wordt om op te klikken. Er zijn veel verschillende soorten extensies, afhankelijk van jou product/dienst voeg je de extensies toe die voor jou relevant zijn.

Online marketing training

Wil jij ook jouw CTR verbeteren? Volg onze op maat gemaakte online marketing training. Hier leren wij je de fijne kneepjes van het vak en zorgen we er samen voor dat de online marketing voor je website goed staat.

Nuttige tips ontvangen

Vul je naam en e-mailadres in en ga voor meer conversies!

Bart Kruizenga |

Bart duikt in de gegevens van klanten om de meest relevante data te vinden. Hij zorgt ervoor dat jij alleen adverteert op relevante momenten en plaatsingen.
Lees meer van Bart Kruizenga