Wat zijn brede zoekwoorden?

Binnen Google Ads zijn er verschillende zoektypen, brede zoekwoorden is hier een van. Lees op deze pagina de uitleg hierover. 

Zoektypen

Er zijn drie verschillende zoektypen. Het is belangrijk om onderscheid te maken tussen deze zoektypen om je advertentie weer te geven aan de juiste klanten. Dit kan door middel van zoekwoorden in te stellen op breed, modified breed of exact niveau. Op deze pagina worden zoekwoorden breed uitgelicht. 

Definitie van brede zoekwoorden

Brede zoekwoorden is een standaard zoektype. Wanneer je dit zoektype gebruikt ben je zichtbaar op veel varianten van het zoekwoord zelf. Deze zijn synoniemen, enkel- en meervoudsvormen, verkeerd gespelde variante, vervoegingen en andere relevante zoekwoorden. Zoekwoorden breed gebruik je zonder speciale tekens toe te voegen in Google Ads.

Voorbeeld

Stel, je verkoopt spijkerbroeken en je stelt dit zoekwoord is als breed. Als iemand zoekt op “jeans” is het mogelijk dat jouw advertentie wordt weergegeven. 

Waarom brede zoekwoorden gebruiken?

Als je dit zoektype instelt voor je advertentie, kun je meer bezoekers naar je website trekken. Dit komt omdat er een groter aantal bezoekers jouw advertentie zullen zien, ook al typen zij een variant van het zoekwoord in. Kanttekening hierbij is wel dat brede zoekwoorden ook kunnen zorgen voor irrelevant verkeer. Het is dus van belang je campagnes in de gaten te houden en zoekwoorden uit te sluiten wanneer ze niet relevant zijn. 

Online marketing training

Wil je meer kennis vergaren over het gebruik van juiste zoekwoorden? Volg onze op maat gemaakte online marketing training. Wij leren je in deze training meer over Google Ads om dit naar een hoger niveau te tillen.

Nuttige tips ontvangen

Vul je naam en e-mailadres in en ga voor meer conversies!

Kristen Bos |

Kristen is niet alleen een kei in het optimaliseren van je Google Ads account, ook is ze onze SEO specialist. Content schrijven, social media kanalen bijhouden of strategisch meedenken? Dan ben je bij Kristen aan het juiste adres.
Lees meer van Kristen Bos