SEA: bovenaan in de zoekmachines

Conversies-Kantoor-2

Zoekmachines als Google en Microsoft Bing zijn de digitale winkelstraten waar iedere gebruiker begint met zoeken naar bepaalde producten of diensten. Hoe belangrijk is het dan dat het aanbod van jouw bedrijf bovenaan de zoekmachines staat?

Search Engine Advertising – of SEA – is voor ondernemers een moderne en effectieve manier om online te adverteren. Naast SEO is SEA tegenwoordig onmisbaar voor een optimale online marketing strategie. Het zorgt ervoor dat jouw verkopen stijgen, terwijl je kosten dalen. Indien je het goed aanpakt natuurlijk. Maar laat dat maar aan onze online marketeers over!

Lees hieronder meer over wat SEA precies inhoudt en wat wij op het gebied van SEA voor jouw organisatie kunnen betekenen:

Wat is SEA?

Search Engine Advertising (SEA) betekent in het kort dat jij betaalt voor een advertentie en in ruil daarvoor komen jouw advertenties in bijvoorbeeld Google of Bing. Adverteerders stellen zoekwoorden in waarop zij gevonden willen worden. Vervolgens wordt de advertentie weergegeven wanneer een gebruiker op een bepaald zoekwoord zoekt. Elke keer dat een gebruiker klikt op een advertentie, betaalt de adverteerder een bepaald bedrag aan de zoekmachine. 

In Google en Bing worden veelal tekstadvertenties getoond. SEA is veel meer dan alleen tekstadvertenties. Zo zijn er ook:

  • Display Ads
  • Shopping Ads
  • Discovery Ads
  • Video Ads

Meetbare resultaten, meer conversies

Een voordeel van SEA campagne is dat alles volledig meetbaar is waardoor je aan de hand van analyses realtime kunt bijsturen op lopende campagnes. Zo weten wij precies welke campagnes voor de meeste omzet zorgen en laag in kosten zijn.

Door deze kennis te delen met onze klanten, weten zij ook precies wat SEA voor hun bedrijf oplevert. We zorgen voor een hoge kwaliteitsscore en advertentiekwaliteit. Dit zal ervoor zorgen dat jouw advertenties bovenaan de zoekmachines staan. Nog belangrijker, zo zorgen we dat jouw potentiële klanten jou ten allen tijde moeiteloos kunnen vinden. Dat is uiteindelijk waar het om draait. Meer conversies!

Specialisme vereist

Online advertising is continu in beweging door steeds veranderende algoritmes van zoekmachines en social media kanalen. Algoritmes zijn alle geautomatiseerde regels die achter de schermen bepalen welke advertenties het meest relevant zijn voor gebruikers. Deze advertenties worden vaker getoond en verschijnen hoger in de zoekresultaten.

Daarnaast zijn zoektermen vaak trendgevoelig of sterk seizoensgebonden. Verder komen er steeds nieuwe campagne typen bij binnen Google zoals Performance Max. Dit maakt SEA een vak apart wat continu doorgaat. Het vereist sturend vermogen wil je je advertenties keer op keer goed of zelfs beter laten presteren. Dit is waar Conversies.nl jou bij kan helpen.

Daag ons uit!

Wil jij maximale prestaties voor jouw website of webshop? Of heb jij niet de juiste SEA-kennis die wij wel hebben? Conversies.nl helpt jou! Al onze online marketeers hebben ruime kennis over SEA en bezitten de Google Ads-certificeringen. Meer weten over SEA? Neem contact met ons op. Of vraag hieronder een geheel vrijblijvende Google Ads analyse aan!

  • Klant-id toevallig bij de hand? Vul deze hier in, zodat we een verzoek tot koppeling kunnen doen.

Weten welke diensten wij nog meer aanbieden? Ga dan naar de overzichtspagina van onze diensten.

De kosten zijn gehalveerd, terwijl onze CTR en conversieratio’s alleen maar zijn verbeterd. Wij zouden iedereen aanraden conversies.nl eens een kijkje te laten nemen in zijn/haar Ads account, je krijgt er geen spijt van!

Fit For Free

Bouke Majoor |

Met het geloof dat online advertising een specialisme is, is Bouke in oktober 2014 Conversies.nl gestart. Hij wil zo goed zijn dat elk bedrijf dat online marketing serieus neemt, niet meer om Conversies.nl heen kan.
Lees meer van Bouke Majoor